“Democrație și transparență prin crearea unui mecanism de responsabilizare în cadrul comunităților locale de romi ? (Octombrie 2013 – Martie 2015)Proiect implementat de către CEDS şi susţinut de către Open Society Foundation, Roma Initiatives Office, prin programul Advancing the Rights and Integration of Roma.

Obiectivul proiectului constă în reprezentarea corespunzătoare a intereselor  elevilor din medii vulnerabile în deciziile de management luate de unitățile școlare prin susținerea capacității părinților de a lua parte la deciziile publice. Părinții sunt informați cu privire la dreptul lor de consultare, dreptul la petiționare, dreptul de a acționa în situația de lezare din partea autorităților publice, dreptul la inițiativă legislativă.

Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, părinților copiilor din școlile din 9 localități din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița, precum şi cadrelor didactice din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița. La nivel local, proiectul se adresează comunităţilor de romi din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița.

Beneficiari ai programului:
  • Părinți rromi, părinți non-rromi ai elevilor
  • Unitățile școlare din cele 9 localități
  • Comunitățile locale de romi
  • Cadrele didactice
  • Actori locali din partea factorilor de decizie ai comunităților locale de romi
  • Societatea civilă românească

 

 

Despre noi

Adresa: Bucuresti, sector 1, B-dul Dacia, nr. 49, et.4.Ap. 8. interfon 08. Cod postal:010405
Web: www.ceds.ro
Tel. Mobil: 0784141417
Tel/Fax: 0213320907
Email: office@ceds.ro
  Punct reper: Piata Romana, Liceul Virgil Madgearu.
Mijloace transport comun:
Metrou: Piata Romana;
Autobuz: 133, 226: A.S.E.
Troleibuz: 79, 86: A.S.E.

Facebook