,,Mobilizarea universităților pentru combaterea discriminării�?Proiectul contribuie la combaterea discriminării și a discursului instigator la ură în învăţământul superior, pentru realizarea unui mediu universitar liber de discriminare prin creşterea capacităţii universităților, Ministerului Educației şi a studenților de a răspunde adecvat acestui fenomen. În prezent nu există date care să releve nivelul de discriminare din universităţi, în condiţiile în care studiile arată că atitudinile intolerante sunt răspândite printre tineri.


Obiectivul general al proiectului constă în combaterea discriminării și a discursului instigator la ură în învăţământul superior pentru realizarea unui mediu universitar liber de discriminare prin creşterea capacităţii universităților, Ministerului Educației şi a studenților de a răspunde adecvat acestui fenomen.

Partenerii SAR, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Asociația Centrul pentru Educație și Dezvoltare Socială (CEDS) îşi propun să colecteze date, să evalueze nivelul de discriminare şi să promoveze opţiuni de politici publice pentru ministerele de resort, de reguli şi proceduri pentru universităţi şi să creeze o reţea de studenţi-voluntari care să monitorizeze cazurile de discriminare şi procedurile universităţilor.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.
http://sar.org.ro/mobilizarea-universitatilor-pentru-combaterea-discriminarii/

 

 

Despre noi

Adresa: Bucuresti, sector 1, B-dul Dacia, nr. 49, et.4.Ap. 8. interfon 08. Cod postal:010405
Web: www.ceds.ro
Tel. Mobil: 0784141417
Tel/Fax: 0213320907
Email: office@ceds.ro
  Punct reper: Piata Romana, Liceul Virgil Madgearu.
Mijloace transport comun:
Metrou: Piata Romana;
Autobuz: 133, 226: A.S.E.
Troleibuz: 79, 86: A.S.E.

Facebook